Перейти до основного вмісту
АТА
ЛІТНЯ ШКОЛА ICMU «ІМОВІРНІСТЬ, ГЕОМЕТРІЯ ТА МАШИННЕ НАВЧАННЯ»
14–21 липня 2024
Школа познайомить учасників з задачами та техніками, які знаходяться на багатому перетині високовимірної ймовірності, опуклої геометрії та статистичного машинного навчання. Теоретичні основи машинного навчання базуються на високовимірній ймовірності, області, яка керується геометричною інтуїцією.
Заявки на участь у школі можна подавати до 30 квітня.

ЛІТНЯ ШКОЛА «АТА XVI: СУБРІМАНОВА ГЕОМЕТРІЯ ТА ОПТИМАЛЬНЕ ТРАНСПОРТУВАННЯ»
29 липня – 7 серпня 2024
Ця школа продовжує традицію українських літніх шкіл «Алгебра, Топологія і Аналіз» (ATA). Вона поєднує наукові лекції та доповіді з неформальним спілкуванням та дискусіями. Метою Школи є підтримка талановитих студентів і аспірантів, які цікавляться фундаментальними математичними дослідженнями, і надання їм найновішої інформації про сучасний стан досліджень у цих галузях. У цьогорічній школі будуть представлені мінікурси з субріманової геометрії та оптимального транспортування, та інші лекції, які читатимуть учасники школи. Також учасникам школи буде запропоновано декілька попередніх лекцій з основ теорії многовидів та теорії шарувань.
Заявки на участь у школі можна подавати до 30 квітня.
https://mathcentre.in.ua/events/ata-2024-sub-riemannian-geometry-and-optimal-transport

ЛІТНЯ ШКОЛА ICMU «ОПЕРАТОРНІ АЛГЕБРИ, КВАНТОВІ ГРУПИ ТА КВАНТОВА ТЕОРІЯ ІНФОРМАЦІЇ»
4–10 серпня 2024
Операторні алгебри є природним інструментом для опису некомутативних явищ в аналізі та забезпечують значну частину математичного формалізму квантової фізики. Зокрема, останнє десятиліття стало свідком сплеску взаємодії між операторними алгебрами, квантовою теорією інформації та квантовими групами. Школа познайомить учасників з основними техніками операторних алгебр і квантових груп та їх захоплюючими зв’язками з квантовою теорією інформації за допомогою нелокальних ігор.
Заявки на участь у школі можна подавати до 30 квітня.
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності